Ortopedia este o ramura a chirurgiei care previne, diagnosticheaza si trateaza afectiunile aparatului locomotor. Acesta asigura miscarea, de la simple gesturi necesare desfasurarii normale a vietii de zi cu zi, pana la cele mai spectaculoase manifestari de performanta sportiva sau artistica. Sistemul locomotor confera forma, stabilitate si protejeaza organele. Acesta este format din oase, muschi, cartilaje, tendoane, ligamente si alte tesuturi conectoare.

Serviciile departamentului de ortopedie sunt grupate in urmatoarele categorii:

 • Consultatie si diagnostic

  Serviciile departamentului de ortopedie sunt grupate in urmatoarele categorii:

  • Consultatie initiala: de la primele simptome, consultatie cu recomandare de investigatii sau cu diagnostic direct.
  • Consultatie dupa investigatii: in ortopedie, multe afectiuni au nevoie de investigatii imagistice (RMN, ecografie) pentru confirmarea diagnosticului.
  • Consultatie de control: dupa parcurgerea etapei de recuperare, dupa interventie chirurgicala sau dupa efectuarea unor proceduri.
  • Infiltratii articulare – cu solutii vasco-elastice si tehnici moderne cu beneficii extraordinare pentru mobilitatea articulara. Mai multe detalii, aici.
  • Terapii specifice – tehnici inovatoare la nivel mondial, pentru refacerea tesutului cartilaginos sau osos.
 • Infiltratii articulare cu solutii vasco-elastice sau antiinflamator

  Tratamentul cu infiltratii intra sau periarticulare reprezinta un remediu rapid impotriva durerii si lipsei de mobilitate. De cele mai multe ori, infiltratiile fac parte dintr-un plan de tratament mult mai complex, dar exista si situatii in care le folosim ca tratamente de intretinere, cum ar fi infiltratiile cu antiinflamatoare si acid hialuronic in boala artrozica, sau infiltratiile cu PRP sau Sanakin in condromalacia incipienta la personanele tinere.

  Ca si suport stiintific, s-a demonstrat ca infiltratiile sunt mult mai eficace daca injectarea are loc intraarticular comparativ cu injectarile sistemice ale medicamentului. De asemenea, si infiltratiile periarticulare si-au dovedit superioritatea comparativ cu administrarea sistemica, intramusculara sau intravenoasa.

  Secretul unei infiltratii bune, corecte, este de a selecta doza optima, medicamentul potrivit, injectat exact in tesutul afectat, la timpul potrivit.

 • Terapii de regenerare

  Terapia cu celule stem de la nivelul adipocitelor este una dintre cele mai eficiente terapii regenerative. In grasime se gasesc cele mai multe celule stem. Recoltarea celulelor stem se face cu anestezie locala, iar avantajul procedurii este ca se poate realiza in regim ambulator intr-o perioada limitata de timp.

  Tesutul adipos este descompus pentru ca ulterior sa se realizeze separarea celulelor stem adulte (ASC). Pentru o recuperare cat mai eficienta este indicat ca pacientul sa protejeze zona de recoltare pana la vindecare.

  Totodata, cei care apeleaza la o astfel de procedura isi pot desfasura activitatile fara restrictii importante dupa aceasta, nefiind necesare tratamente pentru managementul durerii, deoarece disconfortul postinterventional este minim.

  Terapia regenerativa in ortopedie este indicata in cazul mai multor afectiuni si interventii:

  • afectiunile degenerative articulare precum gonartroze si coxartroze incipiente, artroze incipente de glezna
  • leziuni ale tendoanelor (ruptura de tendon achilian)
  • leziuni ale ligamentelor (ligament colateral medial)
  • tendinite (tendinita achiliana, epicondilite)
  • leziuni musculare (rupturi musculare)
  • postoperator ca terapie adjuvanta dupa reconstructii ligamentare, suturi meniscale, reconstructii condrale, subcondroplastii, osteotomii, fracturi, intarziere de consolidare sau cura pseudartrozei, osteonecroza aseptica de cap femural, astragal sau condil femural.

  Factorii de regenerare actioneaza local la nivelul injectarii pentru o perioada variabila de timp, acestia scad durerea si inflamatia, intarzie degenerarea articulara si grabesc vindecarea tesuturilor.

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate servicii medicale.

  Da, sunt de acord ca datele mele să fie stocate în conformitate cu regulile stabilite în Politica de confidențialitate.