Ortopedia este o ramura a chirurgiei care previne, diagnosticheaza si trateaza afectiunile aparatului locomotor. Acesta asigura miscarea, de la simple gesturi necesare desfasurarii normale a vietii de zi cu zi, pana la cele mai spectaculoase manifestari de performanta sportiva sau artistica. Sistemul locomotor confera forma, stabilitate si protejeaza organele. Acesta este format din oase, muschi, cartilaje, tendoane, ligamente si alte tesuturi conectoare.

Serviciile departamentului de ortopedie sunt grupate in urmatoarele categorii:

 • Consult de specialitate

  Cum se desfasoara o consultatie de ortopedie?

  O consultatie ortopedica incepe in mod normal cu o discutie intre pacient si medic, cu privire la simptomele pe care pacientul le acuza, cand le-a observat pentru prima data si daca exista deja un tratament pe care acesta il urmeaza. Istoricul medical, inclusiv cel familial, va fi, de asemenea, unul dintre subiectele discutiei.

  Discutia este urmata de un examen fizic pentru a verifica orice semne evidente ale problemei, cum ar fi inflamatia, vanataile sau infectiile. In aceasta etapa, este posibil ca pacientul sa primeasca deja un diagnostic preliminar sau final al problemei. In unele cazuri, sunt efectuate teste de laborator si imagistice pentru a confirma diagnosticul.

  In urma consultatiei de ortopedie, medicul va oferi pacientului o explicatie detaliata a diagnosticului si a optiunilor de tratament recomandate. Tratamentul poate include imobilizarea zonei afectate cu ajutorul dispozitivelor ortopedice (aparate gipsate, atele, orteze etc.) sau efectuarea unei interventii chirurgicale. De fapt, multe probleme ale umarului, cotului, genunchilor si soldurilor sunt tratate folosind o procedura chirurgicala numita artroscopie.

 • Planning in vederea protezarii

  Toti pacientii aflati in recuperare pentru probleme de ortopedie, tratati operator sau non-operator sunt urmariti de specialistii nostri. Fiecare etapa de pregatire este evaluata la final. Numai astfel se trece la etapa urmatoare.

 • Terapii PRP

  Terapia PRP – „infiltratiile cu plasma” sau „injectiile cu plasma” cum mai este denumita in termeni populari – presupune un tratament biologic care se adreseaza afectiunilor musculoscheletale, prin care se injecteaza in articulatie sau tendoane, plasma imbogatita in trombocite, care este obtinuta prin centrifugarea de sange venos recoltat de la pacient.

Programează-te acum și ai acces la cele mai noi și avansate servicii medicale.

  Da, sunt de acord ca datele mele să fie stocate în conformitate cu regulile stabilite în Politica de confidențialitate.